Åderbråck

För dig som behöver hjälp med åderbråck

Åderbråck

En smidig och riskfri operation

Oavsett om vi behandlar åderbråck med laser, skum eller ”virknål” (läs mer om metoderna här), så innebär operationen mycket små risker. Uppstår ändå några komplikationer så är de lindriga och snabbt övergående.

Ett problem som kan uppstå i enstaka fall är infektioner i instickshål. Misstänker du har drabbats av ett sådant problem? Kontakta oss så hjälper vi dig.

En del patienter uttrycker oro över att man tar bort ådror i och med en åderbråcksoperation. Men du kan vara lugn, dessa vener ingår i det ytliga systemet och blodet kommer att hitta nya vägar ut i benen.

Hos oss kan du känna dig trygg

Kommer du till oss för att operera åderbråck så kan du känna dig trygg i att allt kommer att gå till på ett professionellt sätt. Våra medarbetare är legitimerade och utbildade inom sina respektive områden och har erfarenhet. Våra läkare är specialiserade på kärlkirurgi och sköterskorna har specialutbildning för åderbråcksbehandling.

Vi vidareutbildar och utvecklar oss dessutom ständigt, utvecklingen går framåt och vi vill alltid vara i spets. Vi medverkar på kongresser, kurser och andra sammanhang där vi ser till att var ”top of the lin”. Vår kompetenta, erfarna och serviceinriktade personal kommer att ta emot dig med varm hand.

Hur känner man igen åderbråck?

Symtomen varierar mellan olika personer, men här är några av de vanligaste:

  • Tung känsla i benen
  • Trötthetskänsla
  • Kramper i benen
  • Pirr och domingar
  • Klåda
  • Krypningar
  • Smärta

 

Misstänker du att du har problem med åderbråck och besöker oss så genomför vi en ultraljudsundersökning redan vid första besöket. På det sättet får vi en god uppfattning om venernas och klaffarnas allmänna tillstånd. Dessutom avslöjar ultraljudet om de djupare venerna kan ha påverkats. Här är de symtom som vi kan upptäcka vid undersökningen:

Svullnad, eksem, hudförändringar, bensår, spontana blödningar, vidgade vener.

undersökning

Har du problem med åderbråck?